BLOG

Zo word je wie je wilt zijn: jouw brein gaat je helpen!

Iedereen heeft wel een eigenschap die hij aan zichzelf zou willen veranderen. Je weet misschien zelfs precies hoe je het liefst wilt zijn. En tóch lukt het niet om je anders te gedragen. Frustrerend! Maar geen zorgen, jouw brein kan je helpen.

Jouw brein kan je namelijk voorbij de drie grootste obstakels helpen: de waan van de dag, je ‘onbewuste ik’ en geconditioneerd gedrag. Daar kan geen persoonlijkheidstest tegenop!

Voorbij de waan van de dag

Je hebt misschien al vaker bedacht om dit keer écht voor jezelf op te komen. Om niet meer uit te stellen. Of om niet meer te laat te komen. Dat gaat vaak een aantal dagen goed. Maar voor je het weet zit je weer in je oude patroon.

Hoe dat komt? In ieder geval door de waan van de dag: voor je het weet ben je namelijk weer opgeslokt door alle dingen die je moet doen of iedereen die – meestal per direct – iets van je nodig heeft. Hierdoor verdwijnen je goede voornemens al snel naar de achtergrond. Niet zo gek: je hebt het al druk zat met alles wat je moet doen.

Voorbij je ‘onbewuste ik’

Daarom kiezen veel mensen voor een persoonlijkheidstest of een test die inzicht geeft in hun (gewenste) werkstijl. Super interessant en ook zeker nuttig om te weten. Maar hoe enthousiast je ook bent: ook deze inzichten verdwijnen naar de achtergrond als je te maken hebt met vermoeidheid, stress of een conflict met een collega.

Probeer dan nog maar eens jouw favoriete werkstijl met bijbehorende talenten optimaal in te zetten! Op dat moment komt namelijk jouw ‘onbewuste ik’ om de hoek kijken. Dit is het deel van jou dat wel weet wie je wilt zijn, maar ook weet hoe veel moeite het kost om daar te komen. Dus kiest jouw ‘onbewuste ik’ op dat moment voor de makkelijkste route: geconditioneerd gedrag.

Voorbij geconditioneerd gedrag

Geconditioneerd gedrag is de nummer één reden waarom mensen niet worden wie ze willen zijn, maar blijven wie ze op dit moment zijn. Het is jouw (zelf) aangeleerde gedrag, om bijvoorbeeld om te gaan met de angst om fouten te maken of om te voorkomen dat je voor schut staat. En dus doe je maar niks, zodat het ook niet mis kan gaan. Of blijf je op de achtergrond terwijl je eigenlijk het liefst jezelf wilt laten zien.

Jouw daadwerkelijke gedrag wijkt daarom nogal eens af van de uitslag die je in een persoonlijkheidstest ziet. Die kun je namelijk (onbewust) beïnvloeden, doordat je (wederom onbewust) invult wie je zou wíllen zijn, en niet hoe je je daadwerkelijk gedraagt vanuit jouw geconditioneerde patronen en overtuigingen. Ook al is het je brein die dit geconditioneerde gedrag razendsnel in gang zet: jouw brein kan je hier ook uit helpen.

Jouw brein als startpunt

Jouw brein is namelijk een stuk realistischer dan een test. Door te meten wat jouw hersenen ‘gewend zijn’ om te doen, krijg je dan ook inzicht in jouw persoonlijkheid en gedrag. Dit kan al in 5 minuten, met onze 51Hz MindScan: hét ideale startpunt om efficiënter en effectiever met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Je kunt namelijk je brein niet voor de gek houden!

Het gegenereerde rapport laat zien wat jouw huidige energie- en stressniveau is en wat jouw talenten en (geconditioneerde) gedragingen zijn. Ook is het mogelijk de resultaten te vergelijken met bestaande persoonlijkheidstesten, om zo een kickstart te geven aan de ontwikkeling naar wie je graag wilt zijn. Concrete handvaten, die je ook tijdens stressmomenten verder helpen en inzicht geven in jouw (geconditioneerde) gedrag.

Inzicht in jouw talenten en valkuilen

Bij 51Hz werken we al meer dan 15 jaar aan het zichtbaar maken van ieders talenten en valkuilen, zodat zij deze zo goed mogelijk in kunt zetten voor zichzelf en de organisatie waar zij werken.

We hebben onze expertise gebundeld met de kennis en ervaring van een psychotherapeut die is gespecialiseerd in neurofeedback, en uiteindelijk de 51Hz MindScan ontwikkeld. Deze meet in 5 minuten jouw ‘onbewuste ik’ en interpreteert de resultaten. Zo ontdek je waarom je doet wat je doet én leer je hoe je dit keer echt een stap verder komt naar wie je wilt zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over de 51Hz MindScan of een afspraak plannen? Neem dan contact met ons op.

Bedankt!

Uw verzoek is succesvol verzonden, 
we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

51Hz